Wednesday, October 31, 2018

Besöksdagar



Varje dag hamnar pusselbitar på plats och vi känner oss tryggare och tryggare i att snabbt hitta rätt i dina behov. Du sover längre nu så vi har känt oss tryggare att börja välkomna hit alla de som längtar så mycket efter att träffa dig - du kommer ha många fantastiskt fina människor i ditt liv som tycker om dig! 🧡

Morfar Einar









I måndags var morfar och Ann-Britt här och fikade, de åkte till Spanien på bröllop dagen efter och ville förstås träffa dig innan.


Einar & Ann-Britt
Farmor Lena












I tisdags kikade farmor förbi en kortis efter sin yoga. 

Ellen, Gertrud, Hedda, Viktor & Fredrik

Getrud & Ellen
På onsdagkvällen kom ’farbror’ Fredrik, Gertrud, Hedda, Ellen och Viktor på middag. De hade längtat massor efter att få träffa dig. De är fantastiska, precis som du ♥️

Fredrik


Friday, October 26, 2018

Saknad

Idag hade vi hembesök från Bvc, det var bland annat dags för vägning igen.  När du föddes vägde du 3375 gram, nu vägde du 3310 gram - vilket är jättebra eftersom alla bebisar först går ner i vikt direkt efter födsel för att inom två veckor hämtat upp. Du äter ju mest hela tiden så vi är inte förvånade :)

Idag hade pappa spelning i Kumla.  Även om jag bara skulle vara borta några timmar så rörde det upp mycket känslor i både mamma och mig.  Jag började sakna er innan jag ens hade åkt.  Visste att ni skulle skulle ha det jättebra själva men att åka ifrån er skapade ändå en klump i magen.  När jag kom hem så hade vi en fin stund du och jag, du låg i mitt knä och vi utforskade varandras blickar under en lång stund. Man kan liksom se hur tankar och känslor rör sig inne i dig. Även om jag vet att det kommer dröja så känns det faktiskt ibland som att du närsomhelst skulle öppna munnen och prata :)

"Amning deluxe" fortsätter, även om du nu börjat sova lite längre mellan passen nu.

Vi börjar så smått hitta in i strukturerna hemma.  Vi hittar även mer och mer in i dig, och vi faller härlig och handlöst för dig - vi älskar dig.












Thursday, October 25, 2018

Hull och hår

Breakthrough! Idag har du äntligen börjat sova lite längre mellan matpassen, det tycker vi är både mysigt och toppen. I morse hängde du och mamma i vår säng och på kvällen sov du med pappa framför tvn. Vi skaffade en napp som passade dig lite bättre, den är bra att ta till när du tappar lite tålamod. Imorgon får vi besök av Bvc, då får vi chans att rådfråga om ditten och datten. De ska väga dig också, så vi får vi se om du lagt på dig ännu lite mer ’hull’.









Wednesday, October 24, 2018

Brakare

Inatt sov du faktiskt i lite längre sjok, på dagen följde du dock ditt vanliga mönster - hänga på mor mest hela tiden :) Vi börjar förstå oss på dig bättre, du gillar att man håller halva ditt huvud i handflatan. Då blir du lugn. Vi har testat lite ljudappar på dig idag men varken skogsljud eller vattenkran var populärt. Du drog även av en brakare av rang, vi satt och åt i köket och undrade vad som hände 😊 Mormor och Lasse kikade in en jättekortis idag.







Tuesday, October 23, 2018

Navelsträngssläpp

Idag tappade du din navelsträngsstump, den satt fast på kudden i morse 😊 Idag åkte du bil för andra gången. Vi var på kontroll på Bvc, du kissade på vågen och hade till vår glädje gått upp 20 gram sedan vi lämnade sjukhuset. Farmor var på besök idag, vi åt köttbullar. Mamma och du jobbar på med att få fullt igång på mjölkproduktionen. Du få fortfarande små portioner och vill suga hela tiden. Mellan varven hänger du över pappas axel för lite extra rap- och fishjälp. Fin är du! 






Monday, October 22, 2018

Amning deluxe

Idag har du fortsatt att kämpa på med amningen med mamma. Du vill tutta hela tiden, vi hoppas på att mjölen rinner till snarast så du och mamma får vila lite mellan varven. Idag sov du dock själv en stund på vår säng, då kunde vi till och med äta ihop mamma och jag. Vi fick även prova på Nabbyn. På kvällen var du lite kinkig, berodde nog dock på rap- och bajsbehov 😊 Idag var det en stor fullmåne, kanske var den som påverkade.









Sunday, October 21, 2018

Hemkomst

21 okt

Efter sista kontroller på sjukhuset så kunde vi idag åka hem. Strax efter kl 21 klev vi in genom dörren. Vi provade hur du kände för din säng, bytte en blöja - men du ville egentligen bara amma, så vi blev kvar i soffan.










Konsert i Malmö

Din första längre resa var till Sthlm, en helg mars när mamma skulle gå på konsert med Florence and the Machine. Då ammade du fortfarande oc...